Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@01:02:12 GMT

خطرات عرضه اولیه عمومی برای شرکت ها چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۱۶۹۰۶

خطرات عرضه اولیه عمومی برای شرکت ها چیست؟

اگرچه ما علاقه داریم همیشه جنبه‌های مثبت یک اتفاق را ببینیم و سپس به بخش منفی آن بپردازیم، اما به دلیل حساسیت موضوع شاید بهتر باشد، این بار با جنبه‌های منفی و خطرات عرضه اولیه عمومی برای شرکت ها شروع کنیم.

عرضه های اولیه روش بسیار خوبی برای افزایش سرمایه شرکت ها هستند، اما راه مناسبی برای تأمین سرمایه همه شرکت ها نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از شرکت های بین‌المللی مانند IKEA و Mars بدون آنکه سهامشان در بورس عرضه شود و به شرکت سهامی عام تبدیل شوند، توانسته‌اند بسیار خوب عمل کنند. باقی شرکت ها، مانند Virgin و Dell پس‌ازآنکه سهامشان در بورس عرضه شد، فهمیدند که انتخاب درستی انجام نداده‌اند و بعد از مدتی مجبور شدند اشتباهشان را بپذیرند و راه گذشته را تکرار کنند؛ اما چرا برخی عرضه های اولیه شکست می‌خورند؟

چهار دلیل وجود دارد که مدیران شرکت ها قبل از تصمیم به عرضه اولیه سهام شرکتشان در بورس، باید به آن‌ها توجه کنند و سپس تصمیم درست بگیرند. در غیر این صورت موفقیت عرضه اولیه نیازمند یک معجزه است. این چهار دلیل عبارت‌اند از:

عرضه اولیه گران‌قیمت است و هزینه‌های اولیه بسیاری برای شرکت ها به دنبال دارد. مدیران کنترل شرکت را از دست خواهند داد. فرض کنید شما مالک یک شرکت خصوصی هستید و قصد دارید سهام شرکت خود را در بورس به عموم مردم عرضه کنید. قبل از سهامی شدن شرکت؛ تا جایی که در محدوده قانون عمل کنید، مجازید کاری را که دوست دارید، انجام دهید. به‌قول‌معروف نوکر خودتان هستید و آقای خودتان؛ اما زمانی که سهامی عام می‌شوید، شما باید پاسخگوی سهامدارانتان باشید و هرسال سودهای بیشتر و بیشتری به دست بیاورید تا بتوانید سهامدارانتان را راضی نگه دارید. همین‌طور باید تمامی تصمیمات استراتژیک خود را برای تحلیل گران شکاک توجیه کنید. سهامداران شما هم قدرت رأی‌دهی دارند و می‌توانند بر ضد قضاوت‌های شما رأی بدهند و حتی شما را مجبور به استعفا و رها کردن شرکتی کنند که خود پایه‌گذار آن بودید. سهم مدیران از شرکت کم می‌شود. در یک عرضه اولیه، شما بخشی از شرکتتان را می‌فروشید. سرازیر شدن پول امر مطلوبی است، اما هزینه شما آن است که مالکیت شرکت خود و بخشی از سودهای آتی آن را از دست می‌دهید. عرضه اولیه یعنی عرضه به عموم مردم! اکثر ما دوست داریم همه‌چیز را خصوصی نگه داریم. فرض کنید که شما باید صورت‌حساب‌های بانکی، ته‌چک‌ها و ریز تراکنش‌های کارت‌های اعتباری خود را گزارش کنید تا در معرض دید همه قرار بگیرد. این مثال دقیقاً دنیای شرکت های سهامی را نشان می‌دهد. همه‌چیز برای کشیدن مو از ماست آماده است و گاهی این موضوع می‌تواند اطلاعات بسیاری را در اختیار رقیبان شرکت قرار دهد.

اگر جای رئیس یک شرکت خصوصی باشید، با دانستن موارد بالا، آیا هنوز هم فکر می‌کنید عرضه عمومی شرکت در بورس کار درستی است یا مردد شده‌اید و می‌خواهید بیشتر فکر کنید؟

جالب اینجاست علت اینکه بسیاری از شرکت های بزرگ هنوز سهامشان در بورس معامله نمی‌شود، همین چهار دلیل است که اصلی‌ترین خطرات عرضه اولیه عمومی به حساب می‌آیند.

 

منبع:  مدیرمالی

منبع: تابناک

کلیدواژه: ربیع الاول طرح جهش تولید مسکن کامبیز درم بخش مهاباد مذاکرات وین عرضه اولیه شرکت سهامی عام تأمین سرمایه ربیع الاول طرح جهش تولید مسکن کامبیز درم بخش مهاباد مذاکرات وین عرضه اولیه شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۶۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروگاهها، فروش برق خود را به هفته پایانی هر ماه موکول نکنند

توانیر، مصطفی رجبی مشهدی با توجه به روند رو به رشد معاملات برق در بورس انرژی ایران در دو هفته اخیر از همه نیروگاههای خصوصی و دولتی درخواست کرد تا به منظور توسعه معاملات بورس و کاهش نقش وزارت نیرو در تجارت برق حداکثر مشارکت در این بازار را داشته باشند.

وی با تاکید بر تداوم تزریق نقدینگی هفتگی به حساب شرکت‌های توزیع برای خرید از بورس گفت: نیروگاههای کشور علاوه بر تأمین هزینه‌های بهره برداری و تعمیرات خود از بورس انرژی می‌توانند بخش عمده‌ای از برق خود را در بورس عرضه کرده و مبالغ مربوط به آن را دریافت کنند.

سخنگوی صنعت برق افزود: در حال حاضر هر نیروگاه می‌تواند تا سقف ٧٥ درصد از ظرفیت عملی تولید خود را در بورس انرژی به فروش برساند که در صورت استقبال از این معاملات، سقف معاملات نیروگاه‌ها تا ٩٠ درصد افزایش خواهد یافت.

رجبی مشهدی در پایان با توجه به تداوم تزریق نقدینگی به حساب شرکت‌های توزیع، از این شرکت‌ها و شرکت‌های مالک نیروگاه درخواست کرد برنامه ریزی معاملات خود در بورس انرژی را در طول ماه انجام داده و این امر را به هفته پایانی هر ماه موکول نکنند.

کد خبر 6096950 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • محکومیت هزار و ۲۳۹ میلیارد ریالی برای عرضه خارج از شبکه لاستیک خودرو
  • مصرف خودسرانه این آمپول خطرات جبران ناپذیری دارد!
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • برخورد سازمان تعزیرات با عرضه خارج از شبکه لاستیک
  • برخورد قاطع با عرضه خارج از شبکه لاستیک خودروی یارانه‌ای
  • نیروگاهها، فروش برق خود را به هفته پایانی هر ماه موکول نکنند
  • برخورد قاطع با عرضه خارج از شبکه لاستیک
  • محکومیت هزار میلیاردی برای عرضه خارج از شبکه لاستیک یارانه‌ای
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند