Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساتین»
2024-05-05@21:12:44 GMT

عرضه اولیه سهام به روش ثبت سفارش بوک بیلدینگ چیست

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۵۹۵۹۲

عرضه اولیه به روش ثبت سفارش ، روش جدید خرید عرضه اولیه ، روش بوک بیلدینگ چیست ، نحوه خرید آنلاین عرضه اولیه سهام ،چگونه عرضه اولیه بخریم ، خرید عرضه اولیه از چند کارگزاری ،نحوه خرید عرضه اولیه سهام ،عرضه اولیه چیست

عرضه اولیه به روش بوک بیلدینگ (book building)

در عرضه اولیه به روش بوک بیلدینگ آگهی عرضه ۴۸ ساعت قبل از وجود عرضه اطلاع رسانی می گردد که در آگهی موارد ذیل باید اعالم گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

• نام سهم قابل عرضه
• تاریخ روز عرضه
• تعداد سهام قابل عرضه
• مدیر عرضه
• متعهد و درصد میزان سقف تعهد خرید
• سهمیه خریدار حقیقی و حقوقی
• دامنه قیمتی (قیمت پایه تا سقف قیمتی)
• ساعات ثبت سفارش و موارد ضروری، در پیام ناظر، در روز عرضه اولیه، توسط ناظر انجام می گیرد.

بعد از رویت پیام ناظر و مشخص شدن ساعت ثبت سفارش، شما می توانید سفارش خود را در سامانه‌های آنلاین کارگزاری وارد نمایید.

حداکثر حجم در آگهی عرضه مشخص شده است در مورد قیمت میبایست بر اساس دامنه اعلام شده اقدام کنید.
تا پایان مهلت ارسال سفارش می توانید سفارش خود را حذف و یا ویرایش نمایید.
در این روش هر کد معاملاتی امکان ثبت (تها و تنها) یک سفارش را خواهد داشت.
پس از اتمام زمان سفارش گیری ، امکان حذف یا ویرایش سفارش وجود نخواهد داشت.

لازم به ذکر است در روش بوک بیلدینگ، چنانچه تحلیل مناسب قیمتی برای شرکت در عرضه اولیه نداشته باشید ( با توجه به شناور بودن قیمت) احتمالات زیر وجود خواهد داشت :

سهم به شما تخصیص پیدا نکند
با توجه به هیجان بازار و ارزشگذاری نادرست متضرر شوید.

بعد از مرحله ثبت سفارش، نوبت به مرحله تخصیص سهام به کدها می رسد که با توجه به شرایط ثبت سفارش به قرار زیر انجام خواهد گرفت.

۱ .در صورتی که حجم کل سفارشات، در قیمت سقف دامنه ، از تعداد سهامی که سهامدار عمده قرار است عرضه کند بیشتر باشد. قیمت پایانی سهم همان قیمت سقف خواهد بود و نحوه تخصیص به کدها به اینصورت است که تعداد حداقلی را مشخص و از اولین تا اخرین سفارش، عرضه و دوباره از ابتدا تا انتها تکرار می شود تا میزان سهم مشخص به اتمام برسد.

به عنوان مثال:

• تعداد سهام قابل عرضه: ۱میلیون
• حجم سفارشات ثبت شده در سقف ۲ میلیون
• محدودیت هر کد: ۱۰۰۰ سهم ( ۲۰۰۰ کد )

نحوه تخصیص دادن:

با توجه به نظر ناظر، یک تعداد حداقلی مشخص میگردد فرض در اینجا ۱۰۰ عدد

حال به شرکت کنندگان در عرضه که قیمت خود را سقف وارد کرده اند (۲۰۰۰ نفر) ۱۰۰ عدد سهم داده می شود، مجددا ۱۰۰ تای دیگر، و این فرآیند تا اتمام سهام قابل عرضه ادامه خواهد داشت.

در این مرحله به کسانی که زیر سقف قیمتی سفارش گذاشته اند سهمی تعلق نخواهد گرفت.

۲ .در صورتی که حجم کل سفارشات ثبت شده مساوی تعداد سهام قابل عرضه باشد، عرضه بر اساس اولویت قیمتی از بالاترین تقاضا تا کف قیمتی عرضه میگردد. قیمت پایانی به همان روش میانگین موزون قیمت تخصیص یافته در بازار عادی محاسبه خواهد شد.

۳. در صورتی که حجم کل سفارشات ثبت شده در دامنه قیمت، بیشتر از تعداد قابل عرضه باشد ابتدا با توجه به اولویت قیمتی سهم‌ها از بالاترین قیمت به سمت پایینترین قیمت، عرضه می شود، چنانچه در پایینترین قیمت سفارشات بیش از تعداد سهام باقیمانده باشد دقیقا به روش شماره ۱ با حداقلی مشخص سهام باقیمانده اختصاص می یابد.

مثال :

• تعداد سهام قابل عرضه: ۱ میلیون سهم
• حجم (۲۰۰۰ کد) سفارش: ۲میلیون سهم
• دامنه قیمتی فرض: ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ ریال

اگر حجم ۵۰۰ هزار سهم بین ۱۱۰۰ تا ۱۰۰۱ ریال باشد ایتدا به این کدها بر اساس اولویت قیمتی اختصاص می یابد.

۵۰۰ هزار سهم مانده که در کف قیمتی است (۱۰۰۰ ریال) به کدها بر اساس تعیین حداقل به روش شماره ۱ اختصاص می یابد.

۴ .در صورتی که حجم کل سفارشهای ثبت شده کمتر از تعداد کل سهام قابل عرضه ولی به گونه‌ای باشد که پس از اعمال تمام یا بخشی از تعهد خرید، کل سهام قابل عرضه معامله شود، در صورتی که ایفای تعهد خرید حداقل به میزان ۵۰ درصد کل تعهد و بیش از ۱۰ درصد کل سهام قابل عرضه باشد، قیمت عرضه معادل قیمت کف خواهد بود.

برای مثال :

• تعداد سهام قابل عرضه: ۱میلیون سهم
• حجم کل خریدار: ۶۰۰ هزار سهم
• تعهد سهامدار عمده: ۵۰درصد = ۵۰۰ هزار سهم

با توجه به اینکه حجم خریدار از تعداد سهام قابل عرضه کمتر است ۴۰۰ هزار سهم باقیمانده را خود سهامدار عمده یا نماینده او باید خریداری نماید.

۵ .در صورتی که حجم کل سفارشهای ثبت شده به گونهای باشد که با اعمال تعهد خرید هم کل سهام قابل عرضه معامله نشود، عرضه انجام نمیشود. در اینصورت عرضه شکست خورده و باید با قیمت پایینتری مجددا اطلاعیه عرضه اعالم گردد.

تفاوت دو روش عرضه اولیه در یک نگاهنوع فرایندروش قبلی عرضه اولیه روش جدید (بوک بیلدینگ) تعیین قیمت سهمدر فرایند کشف قیمت توسط حقوقی‌ها انجام می‌گرفت .یک کف قیمت تعیین می‌شود و معمولا سقف قیمت قابل ارسال در سفارش ۱۰ درصد بالاتر است.زمان ثبت سفارشیک ساعت مشخص برای عرضه وجود داشت، مثلا ساعت ۱۰یک بازه زمانی تعریف می‌شود، مثلا ساعت ۱۰ تا ۱۲ تخصیص سهم سهمیه تعیین شده براساس اولویت زمانی سفارشات در صف، به خریداران تعلق می‌گرفت.سهام قابل عرضه در شرایط مختلف (همانطور که توضیح دادیم) بین شرکت کنندگان در عرضه تقسیم می‌شود.اولویت ثبت سفارشسفارش هر شخصی که زودتر در سامانه قرار می‌گرفت شانس بیشتری برای دریافت عرضه داشت.اولویت ثبت سفارش مطرح نیست و در بازه زمانی مشخص شده، می‌توان سفارش را ارسال کرد.

بنابراین به طور کلی در روش بوک بیلدینگ، هیجان و استرس کمتر و همینطور تخصیص عادلانه‌تر سهام است.

ساتین

منبع: ساتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۹۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن

 به گزارش اتاق خبر به نقل از عرشه آنلاین :گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد تعداد مستاجران در کشور به یک‌سوم رسیده است. این در حالی‌ست که تورم بازار اجاره و مسکن هر روز در روند صعودی پیشروی می‌کند و این موضوع در آینده به بحرانی بزرگ دامن خواهد زد.

، آسیب‌های ناشی از تحریم‌های اقتصادی که علیه یک کشور شدت می‌گیرد، آثار خود را تنها در یک عرصه نشان نمی‌دهد. این تحریم‌ها در ایران نیز سالهاست در تار و پود اقتصاد تنیده‌ و سرنوشت تمام حوزه‌های آن را تحت تاثیر خود قرار داده است.

یکی از اصلی‌ترین این حوزه‌ها مسکن است که به‌ویژه از سال ۱۳۹۷، افزایش قیمت افسارگسیخته‌ای را تجربه کرده است. این تورم قیمتی نیز خود، عرصه مسکن را از چند بعد متفاوت تحت فشار گذاشته است، به‌گونه‌ای که در یکی از سیاه‌ترین دوره‌های خود به‌سر می‌برد.

اپیزود اول؛ تورم مسکن و ناامیدی مردم از صاحبخانه شدن

تورم صعودی مسکن طی سال‌های اخیر در حالی اتفاق افتاده که قدرت اقتصادی مردم، از آن، جا مانده است؛ در نتیجه مسکن برای تعداد زیادی از خانوارها در سراسر کشور تبدیل به رویایی دست‌نیافتنی شده است. به‌گونه‌ای که تعداد معاملات نسبت به ‌سال‌های گذشته افت چشمگیری را تجربه کرده است.

سیاست‌های انقباضی دولت در سال ۱۴۰۲ نیز به این موضوع دامن زده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، تعداد معاملات از دی‌ماه ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲ حدود ۷۵ درصد افت داشته است. کارشناسان می‌گویند ضربه‌ای که این رکود بر بدنه بازار مسکن وارد کرده، کاری‌تر از ضربه افزایش قیمت در سال‌های اخیر بوده است.

اپیزود دوم؛ رکود در معاملات مسکن و یاس سازندگان 

قیمت مصالح ساختمانی و افزایش هزینه‌های ساخت مسکن در سال‌های اخیر، حاشیه سود انبوه‌سازان را کاهش داده است. این موضوع در کنار نبود مشتری و کاهش قدرت اقتصادی مردم باعث شد انبوه‌سازان عطای ساخت و ساز را به لقای آن ببخشند و خود را از این صنعت کنار بکشند.

در نتیجه اکنون بازار مسکن، هم از سمت عرضه و هم از سمت تقاضا با مشکل مواجه است و از هر سو که به آن نگریسته شود جز سیاهی رنگی نیست!

اپیزود سوم؛ رشد تورم در بازار اجاره و نگرانی مستاجران

قیمت مسکن علاوه بر تاثیری که بر عرضه و تقاضا دارد به‌طور مستقیم بر بازار اجاره نیز موثر است. تورم در این دو بازار، موازی با یکدیگر حرکت می‌کند و هرگاه سرعت قطار رشد قیمت در بازار مسکن شدت بگیرد، بازار اجاره را نیز به‌دنبال خود خواهد کشید.

آماری که دنیای‌اقتصاد به تازگی منتشر کرده نشان می‌دهد، روند رشد اجاره‌‌بهای مسکن، هم در تهران و هم در کشور از «ورود بازار اجاره‌‌ به عصر جدید» حکایت می‌کند؛ سال گذشته هزینه اجاره‌‌نشین‌‌ها در کشور، نزدیک به ۴۰‌ درصد (۳۹.۶ درصد) نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرد و در تهران نیز تورم اجاره، نرخ ۵۲ را به ثبت رساند که هر دو نرخ، «رکورد رشد سالانه اجاره‌‌بها» در تاریخ ثبت آمارهای اجاره، محسوب می‌شود.

بر اساس آمارهای مورد اشاره، مشخصه اصلی این دوره از بازار اجاره مسکن که به صورت محسوس از اواخر دهه ۹۰ –به طور دقیق از سال ۹۹، یعنی دو سال پس ‌‌از شروع جهش قیمت مسکن- شکل گرفته، «پوست‌‌اندازی تورم اجاره» است.

در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا پایان ۱۴۰۲، میانگین نرخ رشد سالانه اجاره‌‌بها در کشور سه برابر نرخ سال‌های ۹۰ تا پایان ۹۶ بوده است. در شهر تهران نیز همین شاخص یعنی میانگین تورم سالانه اجاره به ۴ برابر قبل رسید. این در حالی‌ست که با کوتاه شدن دست مردم از خرید خانه هر روز نیز به تعداد مستاجران در کشور افزوده می‌‌شود.

داده‌های مرکز آمار ایران نشان از آن دارد که از دهه ۳۰ خورشیدی نسبت مالکان مسکن به مستأجران به صورت مداوم در حال افزایش بوده است. این روند از دهه ۷۰ شیب نزولی گرفته و اجاره‌نشینی به سرعت رشد کرده است؛ تا آنجا که در حال حاضر نزدیک به یک‌سوم جمعیت کشور و بیشتر از نیمی از تهرانی‌ها مستأجر هستند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در سال ۱۴۰۳ قیمت مسکن روندی صعودی را طی کند و در مقابل، تورم اجاره نیز مسیری افزایشی پیش رو داشته باشد. 

حالا باید دید در آینده چه بر سر قشری خواهد آمد که دیگر با شرایط فعلی توانی برای خرید مسکن ندارند و در مقابل اجاره یک خانه حداقلی نیز هر روز برای آنها سخت‌تر می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • میوه‌های نوبرانه ارزان می‌شوند؟
  • عرضه خودروهای برقی آغاز شد
  • قیمت عجیب بنزین آنلاین
  • سهام استارباکس ۳۱ درصد ضرر کرد
  • قیمت عجیب بنزین آنلاین / ۱۰ لیتر ۶۹ هزار تومان
  • خرید امن و آسان از علی بابا با سپاهان همراه
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن